En kapsamlı Atatürk sitesi - Atatürk inkılapları Sitesi - Atatürk Sitesi

Tarih: 18.09.2014 Saat: 14:40:51

 

En kapsamlı Atatürk sitesi - Atatürk inkılapları Sitesi - Atatürk Sitesi

   

Anasayfa| Atatürk Şiirleri| Atatürk Resimleri| Atatürk Videoları| İnkılap Tarihi Videoları| Sitene Ekle| Yorumlar|

 
 

Bu site, ebediyen minnettar olduğumuz büyük kurtarıcımız ve büyük insan Atatürk'e onun ilke ve devrimlerine gönül vermiş yüreği gerçek Atatürk sevgisi ile dolu olan vatansever kimselerce hazırlanarak ülke insanımızın hizmetine sunulmuştur.

Sitede yer alan bu bölüm, ortaokul, lise, üniversite, ve devlet memurluğu sınavına hazırlanmakta olan öğrencilerin yararlanması için hazırlanmış olup İnkılap Tarihi Soruları, İnkılap Tarihi Test Soruları, İnkılap Soruları, KPSS İnkılap Tarihi Soruları, YGS İnkılap Tarihi Soruları, SBS İnkılap Tarihi Soruları ile 8.Sınıf ve 11.Sınıflarda bulunan TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersi test sorularına ayrılmıştır.

- YGS - İnkılap Tarihi Test Soruları ve Cevapları - 11

( Cumhuriyet Dönemi İnkılap Hareketleri YGS Konu Testi 11)

1.Yeni Türk Devleti’nde

I. Hukuk sistemindeki değişiklik ortadan kaldırma
II. Çağdaş bir yapıya kavuşma
III. Laikleşmenin önündeki engelleri kaldırma

Amaçları hangileri, yargı alanında köklü inkılâplar yapılmasında etkili olmuştur?

A) Yalnız I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I,II ve III

2. Yeni Türk Devleti 17 Şubat 1926’da Türk Medeni Kanunu’nu kabul etmiştir. Aşağıdakilerden hangisi bu durumun sonuçlarından biri değildir?

A) Hukuk alanında çağdaş bir düzene geçişin hızlanması
B) Hukuk birliğinin ve kadın erkek eşitliğinin sağlanması
C) Kadınları seçme ve seçilme haklarını kullanmaya başlaması
D) Osmanlı döneminden kalan toplumsal sorunlara son vermek istenmesi.
E) Avrupalı devletlerin, azınlık haklarının bahane ederek içişlerimize karışmalarının engellenmesi.

- Eğitimi çağdaşlaştırma ve birleştirme yolunda atılan ilk adımdır.
- Eğitim-öğretim kurumları devlet denetimine alınmış ve Milli Eğitim Bakanlığı kurularak eğitim işleri bu bakanlığa bağlanmıştır.

Bu gelişmeler, aşağıdakilerden hangisinin sonucudur?

A) Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun çıkarılmasının
B) Kabotaj Kanunu’nun kabul edilmesi
C) Teşkilat-ı Esasiye’nin hazırlanmasının
D) Türk Tarih Kurumu’nun Kurulması
E) Medeni Kanun’un Kabul edilmesi

4. Türk Tarih Kurumu’nun açılmasında,

I. Osmanlı ile sınırlanmış olan ümmetçi tarih anlayışını değiştirme,
II. Türklerin köklü ve zengin tarihini araştırarak yeni kuşaklara aktarma,
III. Türk dilini yabancı dillerin egemenliğinden kurtarma

Amaçlarından hangileri etkili olmuştur?

A) I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I,II ve III

5. Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu Mustafa Kemal Paşa tarafından özellikle devlete bağlanmamış, ayrı bütçelere özerk bir yapıya kavuşturulmuştur. Mustafa Kemal Paşa’nın bu uygulama ile;

I. Bu kurumların siyasal iktidarların aracı olmalarını engelleme,
II. Yabancı devletlerin içişlerimize karışmasını önleme
III. Bu kurumların gelişimine engel olma

Amaçlarından hangileri gözettiği söylenebilir?

A) I
B) II
C) III
D) I ve II
E) II ve III

6. Yeni Türk Devletleri’nin aşağıdaki uygulamalardan hangisi ulusal ekonominin güçlendirilmesine yönelik değildir?

A) Kapitülasyonların kaldırılması
B) İş Bankası’nın kurulması
C) Kabotaj Kanunu’nun çıkarılması
D) Yabancıların kurduğu işletmelerin ulusallaştırılması
E) Tevhid-i Tedrisat Kanunu’nun çıkarılması

7.Yeni Türk Devletleri’nde görülen;

- uluslar arası saat ve takvim kabul edilmesi
- ağırlık ve uzunluk ölçülerinin değiştirilerek Avrupa’nın kullandığı ölçü birimlerinin benimsenmesi

Gelişmelerinin;

I. Ekonomik
II. Resmi
III. Dini

Alanlarda hangileriyle ilgili dış ilişkilerimizdeki aksaklıkları gidermeye yönelik olduğu söylenile bilir.

A) I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I,II ve III

8. Yeni Türk Devletleri’nde görülen

I. Teşvik-i Sanayi Kanunu’nun çıkarılması
II. İzmir I. İktisat Kongresi’nin düzenlenmesi
III. Birinci Beş Yıllık Kalkınma Planı’nın hazırlanması

Çalışmalarından hangileri Türkiye’nin kendi kendine yönetebilen bir ülke olma amacına yöneliktir?

A) I
B) I ve II
C) I ve III
D) II ve III
E) I,II ve III

9.Halifeliğin kaldırılmasında aşağıdakilerden hangileri etkili olmamıştır?

A) Halifeliğin ulusal egemenlik anlayışı ters düşmesi
B) Halifenin devrim karşıtı söylemlerinin olması
C) Halife yanlılarının meclis çalışmalarının engellemesi
D) Saltanat İle halifeliğin birbirinden ayrılmak istenmesi
E) Halifeliğin laik ve çağdaş cumhuriyet anlayışına ters düşmesi

10.Yeni Türk Devleti’nde cumhuriyetin ilan edilmesi aşağıdakilerden hangisine neden olmamıştır?

A) Devlet rejimini adının konmasına
B) Devlet başkanlığı sorununun çözümlenmesine
C) Meclis hükümeti sisteminden kabine sistemine geçilmesi
D) Saltanat sistemine son verilmesine
E) Devrimlerin gerçekleştirilmesi için uygun bir ortamın oluşturulmasına

11. TBMM’nin medreselerin kapatılmasına karar vermesi;

I. Çağdaşlaşma
II. Laiklik
III. Ulusal egemenlik

İlkelerinden hangilerinin benimsendiğinin kanıtı sayılabilir.

A) I
B) II
C) I ve II
D) I ve III
E) II ve III

I. Çağdaşlaşma
II. medreselerin kapatılması
III. “Devletin dini İslam’dır.”maddesinin anayasadan çıkarılması
IV. Maddenin Kanun’un Kabul edilmesi

12.Yeni Türk Devletinin laikleşmesinde etkili olan bu gelişmeler, aşağıdaki hangi sıraya göre gerçekleştirilmiştir?

A) I,II,III ve IV
B) I, II, IV ve III
C) I,III,IV ve II
D) II,III,IV ve I
E) IV,III,II ve I

CEVAP ANAHTARI
1E/2C/3A/4B/5A/6E/7B/8E/9D/10D/11C/12B

Kaynak: www.ataturkinkilaplari.com – En Kapsamlı Atatürk Sitesi tarafından muhtelif TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Konulu YGS, KPSS, SBS kitaplarından ve TC İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Konulu soru bankalarından derlenerek oluşturulmuştur.

 
 
 
Okunma Sayısı: 9178 kez
   

----

YGS - İnkılap Tarihi Test Soruları ve Cevapları - 11

----

( Cumhuriyet Dönemi İnkılap Hareketleri YGS Konu Testi 11)

1....

----

cumhuriyet dönemi inkılap hareketleri ygs konu testi 11, TC inkılap tarihi, test soruları, testi, inkılap tarihi testleri, İnkılap Tarihi Soruları, ve Cevapları, ile ilgili, inkılap tarihi testleri, inkılap tarihi test soruları

 
 
 
TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sorularına En Son Eklenenler
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Sorularında Çok Okunanlar
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

www.ataturkinkilaplari.com
En Kapsamlı Atatürk Sitesi

 

Sizler de Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili yorumlarınızı bize gönderebilir veya sitemiz hakkındaki görüşlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.Yapacağınız yorumlar sitemizin "YORUMLAR" bölümünde toplu olarak yayınlanmaktadır.

 


<
Görüşlerini Paylaş!>

 

 
 
 



Atatürk Rastgele Resim
Atatürk Rastgele Video
Atatürk Rastgele Poster
Atatürk Çanakkale Savaşı
 

Çanakkale Savaşı Hakkında Kısa Bilgiler Yıl 1915. İngiltere'nin başını çektiği İtilaf kuvvetleri, Çanakkale Boğazı’nı geçerek İstanbul’u işgal...Devamı için tıklayın /166153 Kez.

 

Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşlarına Etkisi - Mustafa Kemal’in Çanakkale Savaşlarındaki Başarısı Mustafa Kemal. Çanakkale Savaşları sırasında...Devamı için tıklayın /40053 Kez.

 

Çanakkale Zaferi - 18 Mart 1915 - Çanakkale Zaferi Hakkında Yazı - Çanakkale Zaferi Hakkında Bilgi - Çanakkale Zaferi ile İlgili Yazı – Çanakkale ...Devamı için tıklayın /36222 Kez.

 

Atatürk'ün Çanakkale Savaşındaki Görevi - Çanakkale Savaşında Atatürk’ün Görevi Neydi - Atatürk Çanakkale Savaşında Albay'dı Mustafa Kemal Atat...Devamı için tıklayın /33579 Kez.

 

Çanakkale Savaşı ile İlgili Kısa Bir Anı - Çanakkale Savaşı Anısı, Çanakkale Savaşı ile İlgili Anı - Çanakkale Askerlerinin Anısı - Çanakkale’yle ...Devamı için tıklayın /32851 Kez.

 

Çanakkale Savaşları Kahramanı - Topçu Onbaşı Seyit - Koca Seyit
Seyit Onbaşı Anısı ile İlgili - Seyit Onbaşı Anıları
Çanakkale ‘de 18 Mart
...Devamı için tıklayın /28065 Kez.


Site-Map-XML| Total-Map-List| Site-Map| E-Posta| RSS| Reklam| İletişim|

 EN ÇOK ZİYARET EDİLENLER - www.ataturkinkilaplari.com - EN KAPSAMLI ATATÜRK SİTESİ

 

Atatürk

 
 

Atatürk

 
 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

 

Atatürk

İnkılap Tarihi Konuları - İnkılap Tarihi Ders Notları - TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük - İnkılap Tarihi Konu Anlatımları

www.ataturkinkilaplari.com - En Kapsamlı Atatürk Sitesi

• Copyright © 2008 - 2014 albatrosmmx •

En Kapsamlı Atatürk Sitesi

DMCA.com Protection Status